Kvalitets- och miljöchef

Kvalitets- och miljöchef

Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Placering: Ljungby

Till huvudkontoret söker vi en driven och kommunikativ kollega att företräda företagets kvalitetsorganisation i frågor om rör kvalitet och miljö både internt och externt. I din roll kommer du att stödja våra processägare i deras utvecklingsarbete och vi vill att du är en förebild i verksamheten som står stadigt i din övertygelse och ditt engagemang. Ett stort ansvar är att stödja arbetet med att bygga in kvalitet i företagets processer och säkerställa att korrekt QA/QC metoder finns implementerade och efterlevs.

För oss är det viktigt att du har ett utvecklat servicetänkande och en förståelse för vad som är viktigt för våra kunder. Du kommer att fungera som kontaktperson till externa intressenter vid till exempel miljörapportering och ansvarar för att driva ärenden inom extern miljö såsom periodiska undersökningar, lagrevisioner etc.

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta i team och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Du är van att driva dina projekt framåt på ett självständigt och effektivt sätt. Vi ser gärna att du har högskoleutbildning inom kvalitets- och miljöområdet samt viss erfarenhet av en liknande roll från tillverkningsindustrin.

DINA ARBETSUPPGIFTER

Som kvalitets- och miljöchef ansvarar du för att hålla förteckningen över relevant miljölagstiftning aktuell samt förmedla information om förändringar till relevanta funktioner i organisationen. I din roll ingår att upprätthålla, utveckla och ständigt förbättra företagets ledningssystem samt stödja organisationen i framtagning företagets verksamhetsmål (KPI). Även planering och genomförande av såväl interna som externa revisioner av verksamhetssystemet ingår i dina uppgifter.

Du kommer att ansvara för företagets reklamationshantering (rutiner och ständiga förbättringar), samt planera och aktivt jobba med att sänka reklamationskostnader och förbättra företagets interna mål.

DIN PROFIL

  • Du är en strukturerad och analytisk problemlösare med erfarenhet från någon av de kända
    problemlösningsprocesserna baserat på PDCA.
  • Du har en bred och djup erfarenhet av de flesta kvalitetsverktygen (verktyg och processer) med fokus i
    problemlösning, Quality Assurance (QA) och Quality Control (QC).
  • Goda kunskaper inom ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 och andra branschspecifika standarder.
  • Goda kunskaper i engelska, i såväl tal som skrift.
  • Goda kunskaper i affärssystemet Monitor är en fördel.
  • Goda kunskaper i Office-paketet (Word, Excel och Outlook)

MER INFORMATION
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-ansvarig Klas Nilsson på 0372-27 61 24

SÖK TJÄNSTEN
Urval kommer att ske löpande, så skicka din ansökan innehållande CV och personligt brev till HR-ansvarig Klas Nilsson
så snart du har möjlighet och senast den 30 november 2018. Mejla till ansokan@combiparts.com.